vrijdag 11 september 2015

Achter de hengel(s)

Het gezins- en werkende leven heeft me aardig in de greep, ik kan maar weinig tijd vrijmaken om te gaan vissen. De voorbereiding is matig en de vangsten daarom idem. Ik neem me daarom voor tenminste één maal per week vissen in de gezinsplanning op te nemen. Afgelopen periode ben ik dus wel enkele keren naar het water geweest, maar was het meestal met de match of vaste hengel om "gewoon" een visje te vangen. Brasem en voorn waren de voornaamste vangsten.
Maar ik besluit ook wat vaker gericht weer op karper te gaan jagen. Met de pen als het kan en statisch als het moet. De laatste avondsessie viel letterlijk in het water. Vanaf de eerste tot de laatste minuut heeft het geregend. De vangsten, één mooie zeelt. Niet ongelukkig, maar net niet waarvoor ik kwam.
Tijdens een recente pen sessie op een parkwater had ik meer geluk. Een eerste karper wist te ontkomen tijdens het aanslaan en liet dikke stofwolken achter. Balen, zeker omdat ik er zoveel zin in had en me deze keer wel goed had voorbereid. Ik viste m'n plekjes beurtelings af en op het laatste plekje, net voor het opruimen, wist ik uiteindelijk nog een leuke karper te vangen. Ondanks de bescheiden maat wist deze karper het toch nog spannend te maken door de takken en plompen op te zoeken en dat terwijl ik met een 0,20 lijntje aan het vissen was. Maar gelukkig ging het goed.

De laatste sessie op een andere lokale vijver waar ik eigenlijk nooit kom, had met het invallen van de duisternis een mooie verrassing voor me. He, toch lekker als de visjes me weer beetje goed gezind zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten