maandag 10 maart 2014

Fantastische vissen

Het beloofd een prachtige voorjaarsdag te worden. Als afwisseling en omdat het gewoon erg leuk is, ga ik vandaag er op uit met de vast hengel. Het modelletje is een oude Silstar 9 meter oversteek. Geen elastiek geen fratsen. De vissen maakt het allemaal niet zoveel uit. Nadat het pennetje op een diepte van iets meer als drie meter secuur is uitgelood. Iets wat nog best lastig is bij een stevige wind, kan het vissen dan eindelijk beginnen. Al vrij snel vang ik een winde van dik in de 30 cm. Het begin is goed. Na deze beet krijg ik nog een aantal goede beten, maar mis deze bij het aanslaan. Bij het aanzette van een nieuwe made blijkt de haakpunt niet meer scherp te zijn, wat je dan ook gelijk merkt. Zelfs bij een maatje 20 haak. De aanbeten die hierna komen, weet ik wel te verzilveren, alle mooie voorns en een brasem.


Het waait stevig en hierdoor ontstaat er behoorlijk trek op het water waardoor het moeilijk is de dobber op het voer te houden. Dan maar hopen dat de vissen ook van dansende maden houden. Even later haak ik opnieuw een beste vis. Opnieuw een winde denk ik in eerste instantie. Pas in het net ontdek iets anders. Het ziet er voornachtig uit en is groot, maar is dit het dan ook. Ik weeg de vis op 750 gram. Enkele foto's worden gemaakt en dan gaat de vis weer terug. Niet meer als drie uur later ga ik de kinderen weer ophalen, die voor nu even bij opa en oma mochten spelen.

Thuis bekijk ik de foto's en twijfel sterk. Toeval of niet, maar ik ben net de bijbel over voornvissen aan het lezen, Big Roach van schrijver Mark Pitcher. Maar deze help mij niet met zekerheid. Is het een echte voorn van 1,5 pond, ik denk toch van wel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten