vrijdag 26 september 2014

Na een drukke periode

Het was een intensieve tijd, ik heb een verhuizing achter de rug en we hebben een prachtige dochter gekregen. Maar er moest tussen deze drukke bezigheden toch wat tijd ingeruimd worden om een keer te gaan vissen.
In de plas in kwestie kunnen de karpers tijgernoten niet weerstaan. Daarom had ik enige tijd geleden al een pannetje nootjes gekookt en ingevroren. Nadat de kinderen in hun pyjama zaten kon ik het huis verlaten. De hengels waren gelukkig snel opgetuigd en gingen op reeds bekende stekken. Zo nu even heerlijk zitten en genieten van de rust. Er was toch best wel wat activiteit op het water, dus dat zag er hoopvol uit.
Het water was aardig gekleurd, wat volgens mij veroorzaakt wordt door  recente brasemuitzettingen die toch aardig de bodem omwoelen. Maar zeker durf ik dat niet te zeggen. Het werd langzaam donker ik zag de ratten langs de oever zwemmen. Er hadden er zowaar twee ernstig ruzie in het bosje naast mij, want daarin ging het flink tekeer. Het zal ongeveer 15 minuten zijn geweest voor het moment dat ik van plan was te gaan opruimen dat de rechter beetverklikker een beschaafd gilletje gaf. Na het aanslaan merkte ik dat gelukkig om vriend karper ging. En ooooh, wat wilde ik deze vis na  al die maanden zonder graag landen. De dril duurde dan ook eeuwig. Wat waarschijnlijk ook kwam door de extra los gezette slip. Maar na zeker 15 minuten kon ik dan toch een fraaie schubkarper in het net laten glijden. Heerlijk om m’n visjes weer te vangen.

2 opmerkingen:

  1. Bas

    Van harte gefeliciteerd met jullie dochter

    Gr jerry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk Bas. Veel geluk met de nieuwe woning en dochter.

    Groeten, Michael

    BeantwoordenVerwijderen