zondag 15 mei 2022

Vakantie in het voorjaar

Het was een lange winter waar geen einde aan leek te komen. Maar het was dan toch eindelijk april geworden en stond een heerlijke voorjaarsvakantie te beginnen in het mooie Frankrijk. We hadden een mooie camping uitgekozen welke ook aan het water lag. Na enig Google speurwerk bleek er ook nog karper te zwemmen in dit meer. Tenminste in de berichten van enige jaren geleden. Hoe, wat en hoe moeilijk was moeilijk te voorspellen.

Bij aankomst werd het meer eens goed bekeken en bij uit uitladen van de spullen sprong er zowaar een karper in de zone voor het huisje.

Nog de zelfde avond werd er met de werppijp een 2kg boilies naar de stek gebracht. De volgende dag heb ik het meer met de voerboot wat beter in kaart gebracht. Maar het diepteverloop was niet zo spannend. Z’n 2,5 meter voor het huisje en bij het bredere gedeelte tot 3,0 meter diep. Ook de tweede dag boilies gevoerd en niet gevist.

De derde dag hebben we eerst een mooie uitstap gemaakt naar de watervallen, en was de middag bewolkt en wat regenachtig. De kids gingen lekker naar het zwembad en ik besloot toch maar een poging te wagen. De simpele rigs werden met de boot tot ergens in het midden van het water gebracht. Toen eindelijk alles lag en ik een kopje koffie over de heg kreeg kon het vissen beginnen. Het was toen net na het middaguur. Wie weet. De verwachting was best aardig, er was tenslotte wel wat voer in het water gegaan. Al waren springende vissen op het gehele meer verder uitgebleven. De verbazing was best groot toen net iets meer als een uur later mijn linker hengel er als een streep vandoor ging. Door de afstand duurde het even voor de vis bij de kant was. Dit bleek een fraai ogende spiegel van ca. 9kg. Waar ik zeker hele blij mee was. Na het gebruikelijke wegen en fotograferen, mocht deze weer zwemmen. De verbazing was nog wat groter toen niet veel later ook de middelste hengel er vandoor ging. En wederom een fraaie kaper in het net. Net een slagje groter, net over de 10kg.

Uiteindelijk bleek er heel goed vis vangbaar te zijn en werden er in totaal 3 sessies gevist. Waarbij uiteindelijk verschillende vissen boven de 10kg werden gevangen. Tot ca. 14kg aan toe. Wat een meer dan prima vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten