vrijdag 7 juni 2019

Net voor de storm

Het was een onstuimige week met vele wisselende weertypen. Zo waren de temperaturen extreem hoog, maar kwam de regen ook met bakken naar beneden. Op zich weer waar een vissershart sneller van gaat kloppen. Daar eerdere sessies een blank hadden opgeleverd voor mij, werd er tijd vrij gemaakt in de agenda om een avondje naar een lokaal putje te gaan. Een plek waar ik al enige jaren niet meer was geweest. In de voorbereiding besloot ik op twee manieren te vissen. Ten eerste op een stevig met hennep, pallets en boilies aangevoerde stek tegen het eiland en de andere hengel met een subtiele aanpak en een pva string gesoakt in wat lekkers.

Aan het begin van de avond was het nog lekker zonnig weer en had ik de put nagenoeg voor mij alleen. Er werd een flinke plek met het hennep goedje aangevoerd, met hierop een mooi wit wafterje. De tweede plek met de  pva string, zo kort als het lukte tegen de plompen. Het duurde niet lang of de ik kreeg een stevige run op m'n rechter hengel. Omdat dit de hengel kort tegen de plompen was, blokkeerde ik de spoel en begon rustig naar achteren te lopen om de vis uit de gevarenzone te leiden. Wat gelukkig goed lukte. Na een behoorlijke dril lag er een heel fraaie spiegel op de mat. Ik wist eigenlijk niet dat hier dergelijke vissen zaten. Na een snelle foto van een omstander lag de hengel weer in. Het duurde wonderwel niet lang voor de zelfde hengel opnieuw afliep. De zelfde techniek werd ingezet en ook deze vis wist ik te verzilveren. Op de met hennep aangevoerde plek bleef het stil. Het waftertje werd vervangen door een hinged stiff rig met pop-up. Het duurde hierna een half uurtje toen ik op deze hengel dan toch een run kreeg. Ik pakte hengel op, maar sloeg helaas in het luchtledige. De vis had de boilie wel degelijk gepakt daar mijn lijn toch zeker een meter of acht rechts van de stek naar mij toe kwam. Jammer.


Ondertussen werd het donkeren en kwamen stevige dreigende buien dichterbij. Het zou weer flink los gaan vanavond. Maar ik kreeg niet al te veel later opnieuw een run op de hengel richting de plompen. De dril werd uitgevoerd met de eerste flitsen op de verre achtergrond. Poe, drie karpers op een avond van alle een leuk formaat. Ik ben er blij mee.
Na het terugzetten van deze vis werd her weer zienderogend donkerder. Het onweer komt eraan. Ik ruim mij spullen al op maar laat de hengels tot het allerlaatste moment liggen. Als de flitsen echt dreigend worden, draai ik in en loop naar de auto. Als ik naar huis rijd barst het noodweer los. Maar de buit was voor mij gelukkig al binnen.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten